Promjene na Maksimiru
1

Dinamo danas dobija trenera, Hajrović još nije pristao na smanjenje plate

K. H.
Izet Hajrović (Goran Stanzl/PIXSELL)
Izet Hajrović (Goran Stanzl/PIXSELL)
Aktuelni prvak Hrvatske u nogometu, zagrebački Dinamo, danas će službeno predstaviti 27. trenera u historiji kluba, a na klupu Modrih nakon odlaska Nenada Bjelice doći će Igor Jovićević.

Uz Jovićevića novi stručni štab Dinama će činiti Damir Krznar i Alen Peternac kao pomoćni treneri, Ivan Štefanić kao kondicioni trener i Vedran Attias kao klupski analitičar, a prema pisanju hrvatskih medija stručni štab će činiti još nekoliko imena, uključujući trenera golmana te medicinski tim.

Očekuje se da će Zoran Mamić nakon dolaska Jovićevića imati puno veći utjecaj na ekipu Modrih, za razliku od vremena kada je Bjelica bio trener, a od novog trenera se očekuje da odmah pruži priliku juniorima od kojih bi Dinamo u narednim godinama trebao profitirati.

Svi igrači Dinama ranije su dogovorili anekse ugovora o smanjenju plata, a to još samo nisu uradili Izet Hajrović i Francois Moubandje koji su još uvijek u fazi pregovora. Navodno, oni bi na smanjenje plata mogli pristati u narednim danima, odnosno do početka treninga kod novog trenera.

Dinamo će i ove sezone postati prvak Hrvatske, a ranije su pod vodstvom Nenada Bjelice bili na korak od plasmana u osminu finala Lige prvaka, no u posljednjem trenutku ispustili su pobjedu od Šahtara.