ATP Finals
1

Dimitrov u sjajnom meču savladao Thiema na završnom turniru u Londonu

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bugarski teniser Grigor Dimitrov savladao je Austrijanca Dominica Thiema rezultatom 2:1 (6:3, 5:7, 7:5) u setovima u prvom meču grupe "Pete Sampras" završnog ATP turnira u Londonu.

Bugarin je bolje otvorio prvi set, a već u drugom gemu imao je priliku da napravi break, međutim Thiem se uspio spasiti. Ipak, pri vodstvu od 3:2 u gemovima Dimitrov pravi break, stiže do 4:2, a onda sigurnom igrom na svoj servis dolazi do vodstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu oba igrača igrala su sigurno na svoj servis, sve do 12. gema u kojem je Austrijanac pri vodstvu od 6:5 iskoristio prvu break loptu i poravnao rezultat u setovima na 1:1.

Dimitrov je i u trećem setu nastavio igrati odlično na svoj servis ne dopustivši Thiemu niti jednu break priliku, a onda je u sedmom gemu pri rezultatu 3:3 napravio drugi break na meču i poveo rezultatom 4:3.

Pri vodstvu od 5:4 u trećem setu Dimitrov je mogao završiti meč, ali se Thiem vratio i napravio break, da bi već u sljedećem gemu Bugarin odigrao sjajno i bez izgubljenog poena napravio novi break, a kasnije i upisao pobjedu rezultatom 7:5 u gemovima, odnosno 2:1 u setovima.

Podsjećamo, ATP Finals se igra od 12. do 19. novembra, a na njemu učestvuje osam najbolje plasiranih tenisera prema ATP listi. U grupi "Pete Sampras" pored Thiema i Dimitrova igraju Nadal i Goffin, a njihov meč na rasporedu je u ponedjeljak od 21:00 sati.