Bild
0

Diego odlazi iz Werdera - ali u Bayern

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U utorak je Giacomo Petralito, agent brazilskog nogometnog reprezentativca i igrača Werdera Diega, slavodobitno najavio potipisivanje ugovora svog klijenta.

Petralito je najavio da su sve tri strane, bremenski Werder, torinski Juventus i 24-godišnji napadač potpisali ugovore i da će od sljedeće sezone Diego igrati u "crno-bijelom" dresu Juventusa.

Znano je postalo i da će Juventus uplatiti 24,5 miliona eura za otkup Diegovog ugovora s Werderom, koji traje do 2011. godine, a petogodišnji ugovor Diega s torinskim klubom bi iznosio 5 miliona eura.

No, njemački Bild je još u utorak navečer potcjenjivački reagirao na talijanske medije koji su šturo informisali o svemu, najprije zbog pravilnika Juventusa da ne obznanjuje javno nikakve transfere dok aktuelna sezona ne završi.

Isto tako, Bild je donio foto-montažu Diega i Bayernovom dresu, a objavio je da su se ovih dana za istim stolom našli čelnici Werdera, Bayerna i Diegov agent, te da je dogovoren prelaz igrača u Bavarsku tokom ovog ljeta.

Nakon svega, izgleda da je samo sigurno da Diego više neće igrati u Werderu. A hoće li nastaviti u Juventusu ili Bayernu, tek ćemo saznati.