Robinho otkriva
0

"Diego me zvao u Juventus, ali ja bih radije u Santos"

Totalsport
Robinho (Foto: Reuters)
Robinho (Foto: Reuters)
Brazilski nogometaš Manchester Cityja Robinho (26) naumio se pod svaku cijenu vratiti u matični Santos. Čini se da ga u tome neće odbiti niti ponude ponajboljih evropskih klubova.

Priznao je Brazilac za The Guardian da je nedavno o mogućnosti prelaska u redove Juventusa razgovarao s prijateljem Diegom, veznjakom torinskog kluba: "Diego me pozvao da dođem kod njega u Juventus jer da ću uz njega biti sretan. Hvala mu na tome, ali rekao sam mu da ću radije u Santos."

Zajedno su u Santosu dvojica brazilskih reprezentativaca još kao tinejdžeri, 2002. godine, osvojili naslov brazilskih prvaka. U isti bi klub Robinho, koji upravo danas slavi svoj 26. rođendan, sada želio na posudbu. Ugovor s Manchester Cityjem ima do ljeta 2012. godine.

"Ne znam imamo li realnih izgleda da ga potpišemo. Postoji li, međutim, i najmanja šansa, učinit ćemo sve da u tome uspijemo", rekao je predsjednik brazilskog kluba Luis Alvaro de Oliveira dodavši: "Ako je Corinthians pronašao načina da vrati Ronalda, možemo i mi vratiti Robinha."

Guardian dodaje da se za Robinha, s obzirom na okolnosti, zainteresovao Cesar Manuel Rui Costa, sportski direktor lisabonske Benfice, koji od portugalske ekipe pokušava stvoriti evropskog velikana.