Nudi se za posao
0

Diego Maradona zagrijan za vođenje Portugala

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Argentinska i svjetska nogometna legenda Diego Maradona, donedavni selektor ''gauča'', spreman je sjesti u vruću stolicu selektora selekcije Portugala.

Takvu je tvrdnju za lisabonsku A Bolu iznio Alejandro Mancuso, jedan od Maradoninih asistenata na klupi argentinske reprezentacije u razdoblju od 2008. do 2010. godine.

"Istina je. Diego i ja smo već razgovarali o tome, radi se o projektu koji bi nas jako zadovoljio. Maradona ima želju voditi Portugal i potpuno je slobodan, no, dosad ga niko od nadležnih iz Portugalskog nogometnog saveza nije kontaktirao", kaže Mancuso.

Podsjećamo, Portugalski nogometni savez (FPF) smijenio je u četvrtak dosadašnjeg selektora Carlosa Queiroza, i to dok mu je trajala šestomjesečna suspenzija koju mu je odredio Portugalski nogometni savez, a sve zbog toga što je tokom priprema za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi vrijeđao i ometao u radu članove antidopinške komisije koji su bez najave došli uzeti uzorke urina i krvi nekolicini nogometaša.

Isto tako, nogometaši Portugala iznimno su loše otvorili kvalifikacijsko takmičenje za Europsko prvenstvo 2012. godine. U prvom su kolu odigrali na domaćem terenu s Ciprom 4-4, dok su potom poraženi u gostima kod Norveške 1-0, čime su, dakako, jako kompromitirali svoj plasman na Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.