Kockanje i pranje novca
39

Diego Costa optužen da je osnovao kriminalnu bandu, oglasio se i njegov klub

H. H.
Costa je u augustu potpisao za Atletico Mineiro (Foto: Twitter)
Costa je u augustu potpisao za Atletico Mineiro (Foto: Twitter)
Španski napadač brazilskog porijekla Diego Costa optužen je da je osnivač kriminalne bande i nalazi se pod istragom zbog kockanja, pranja novca i utaje poreza.

Ovu vijest prenijeli su brazilski mediji, a policija iz države Sergipe također je saopćila da bi nogometaš mogao biti "na čelu kriminalne bande koju je finansirao".

Međutim, nadležni nisu htjeli imenovati imena osoba uključenih u istragu.

Istraga, koja traje od marta, usmjerena je na web stranicu za sportsko klađenje, a pretpostavlja se da su već izvršeni pretresi kuća osumnjičenih, uključujući i Costu.

Costin klub Atlético Mineiro objavio je službeno saopćenje o slučaju, ogradivši se od optužbi vezanih za njega.

"Prijavljene činjenice se ne tiču ​​kluba i nisu bile javno poznate niti institucijama (jer se radi o istrazi), a također nisu bile poznate prije dolaska igrača Atlético", saopćio je brazilski klub.

Podsjetimo, Costa se se tek u augustu preselio u Brazil i tamo je s Atleticom potpisao ugovor do 2022. godine. Prethodno je bio bez kluba, nakon tri godine provedene u madridskom Atléticu.

Costin advokat Aurélio Belém izjavio je da je njegov klijent nevin i da će s dobrovoljno prijaviti policiji radi svjedočenja.