Nogomet
0

Diego: 'Bit ću novi Juventusov Zidane'

Totalsport
Brazilski nogometaš Diego (24) razriješio je, očigledno, sve dvojbe oko toga gdje će nakon bremenskog Werdera nastaviti karijeru.

Iako su se talijanski i njemački mediji nadmetali oko informacija i selili odličnog veznog igrača malo u Juventus, malo u minhenski Bayern, posljednji dani su ipak (valjda) razbistrili situaciju oko njega.

Diego će od sljedeće sezone igrati u Juventusu, a brojke o kojima se govori su sljedeće: Juventus će uplatiti 24,5 miliona eura za otkup Diegovog ugovora (koji usput rečeno traje do 2011. godine), Diego će potpisati petogodišnji ugovor, a on je vrijedan 5 miliona eura po sezoni.

Brazilac, koji je zbog povrede gležnja zaključio svoju eru u Werderu, dao je i prvi intervju za talijansku štampu gdje je rekao:

  • Ne bojim se niti malo lige u koju dolazim i velikog kluba čiji ću dres nositi. Osvojio sam sa Santosom naslov brazilskog prvaka kada sam imao svega 17 godina. Naučen sam na sportski pritisak od tih dana, pa nadalje - rekao je Diego i dodao još jednu zanimljivu izjavu:

  • Zinedine Zidane i njegova igra su okvir u kojima se želim kretati kao nogometaš. Želim postati novi Juventusov Zidane i dati sve od sebe za uspjeh ovog kluba. Radujem se svim novim iskušenjima.