Kiks Redsa
42

Diaz spasio Liverpool šokantnog poraza pa poslao poruku za kidnapovanog oca

N. M.
Detalj s večerašnje utakmice (Foto: Screenshot)
Detalj s večerašnje utakmice (Foto: Screenshot)
Nogometaši Liverpoola napravili su večeras veliki kiks pošto su u meču 11. kola Premiershipa remizirali u gostima s Lutonom (1:1), jednim od najslabijih timova lige.

Kontrolirao je Liverpool utakmicu na samom startu i imao posjed lopte na svojoj strani, a prijetio je već u 5. minuti. Darwin Nunez je šutirao nakon dobre solo akcije, ali golman Lutona Thomas Kaminski je sjajno odbranio.

Urugvajac je bio u šansi i u 13. minuti, ali silovitim udarcem je pogodio samo prečku. Uslijedilo je zatišje koje je prekinuto prilikom Dioga Jote u 33. minuti, kada je Portugalca zaustavio Kaminski.

Dugo nakon toga nismo vidjeli uzbuđenja, a kolosalnu priliku je Luton imao u 65. minuti, no Alisson je dva puta u istom napadu zaustavio igrače domaćina u situacijama jedan na jedan.

Nunez je u 70. minuti promašio prazan gol s četiri metra, a onda je to Luton brutalno kaznio. Deset minuta poslije je sijevnuo kontranapad, a pogotkom ga je krunisao Tahith Chong koji pogađa za 1:0.

[TWITTER]1721229075421798753[/TWITTER]

Poraza je Liverpool u 95. minuti spasio Kolumbijac Luis Diaz, koji postavlja konačnih 1:1, a potom šalje emotivnu poruku. Podigao je dres, a na majici ispod je pisalo "Sloboda za oca".

Naravno, poruka se odnosi na njegovog kidnapovanog oca kojeg otmičari drže u zarobljeništvu od prošle subote (28. oktobar).

Liverpool je sada treći na tabeli s 24 boda, a Luton 17. sa 6 bodova.

Luton u narednom kolu gostuje Manchester Unitedu, a Liverpool u četvrtak u Evropskoj ligi gostuje Toulouseu.

Rezultat i strijelci:

Luton - Liverpool 1:1 (Chong 80' / Diaz 90+5')

Tabela: