Belgijsko prvenstvo
0

Dialibi i Pandži bod kod Čustovića, Boubacar pogodio

Totalsport
Boubacar Diabang Dialiba
Boubacar Diabang Dialiba
Odigrano je svih pet susreta subotnjeg programa 11. kola belgijskog prvenstva. Obilježilo ga je dosta golova, ali i nastupi bh. nogometaša.

U prvoj utakmici Gent je, rezultatom 3-1, savladao Lokeren. Bh. javnosti posebno zanimljiv bio je ogled u Antwerpenu, gdje su bodove podijelili Beerschot i Mechelen (2-2). Imali su gosti dva gola prednosti, ali u posljednjih 15-ak minuta domaći su se vratili.

Poveo je Mechelen preko Juliena Goriusa u 36. minuti, koji je bio siguran sa bijele tačke. Na 2:0 povisio je Boubacar Diabang Dialiba, 22-godišnji senegalski napadač sa bh. pasošem. Dialibe se mnogi sjećaju iz perioda dok je igrao u Premijer ligi BiH – u sarajevskom Željezničaru.

Mechelena su koštali autogolovi Van Hoevelena u 82. i Chena Xaviera u 78. minuti. Kod gostiju je svih 90 minuta nastupao bh. reprezentativac Boris Pandža (u 45. zaradio i žuti karton), dok je nekadašnji naš reprezentativac kod domaćih igrao do 69. minute.

Što se ostalih rezultata tiče, Club Brugge i Genk su s 2-0 kući dobili Leuven odnosno Mons, a indetičnim rezultatom je St. Truiden slavio tri boda u Lierseu.