Nogomet
0

Di Maria odbio preći u Manchester City za rekordnu odštetu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Argentinski nogometaš Angel di Maria odbio je, prema pisanju News of the Worlda, preći u Manchester City u transferu koji bi Benfici donio odštetu od čak 38 miliona funti.

Bio bi to najskuplji transfer u britanskoj historiji, nadjačao bi čak i prelazak Robinha za kojeg je City 2008. godine madridskom Realu platio 32,5 miliona funti.

"Građani" su bili odlučili platiti odštetnu klazulu Benfici za 21-godišnjeg lijevog veznog igrača, ali mladi je Argentinac zasad odbio otići na Otok jer navodno želi sa svojim sadašnjim klubom postati portugalski prvak.

City bi ipak na ljeto ponovno mogao pokušati ostvariti transfer, ali neće imati lagan posao budući da su za Di Mariju, kako navodi NOTW, zainteresirani i Chelsea, Inter te Manchester United koji je navodno nedavno za Argentinca ponudio Nanija i deset miliona funti, ali je dobio odbijenicu.

Di Maria je nedavno produžio ugovor s Benficom do 2015. godine. Ove je sezone za lisabonski klub u svim takmičenjima postigao tri gola i devet puta asistirao.