Bez tandema
17

Di Francesco: Protiv Atalante će igrati Džeko ili Schick

Klix.ba
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Eusebio di Francesco je uoči subotnje utakmice protiv Atalante otkrio da u napadu neće igrati zajedno bh. reprezentativac Edin Džeko i Čeh Patrik Schick.

Roma je dobila samo jednu od posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a oba njena napadača imaju problem s realizacijom.

"U subotu Schick neće igrati s Džekom, utakmicu će početi jedan ili drugi. Pratio sam Patrika i prije dva mjeseca kad nije igrao, on mora sazreti i čini to postepeno. Protiv Sassuola je igrao loše, ne možemo tražiti isprike za bilo koga. Ako neke njegove osobine ne odgovaraju sistemu, to je jedna stvar, ali uz rad, požrtvovanost i skromnost, on može dokazati da je igrač kojeg smo gledali u Sampdoriji. Na to se oslanjamo kada je riječ o Schicku", izjavio je Di Francesco.

Utakmica protiv Atalante neće biti laka.

"Oni su najgori mogući protivnik nakon našeg ne tako dobrog niza. Odlični su fizički, a imaju i sjajnog trenera koji je uzrokovao probleme mnogima. Dobri su u napadu, a mi moramo pokušati igrati prema naprijed. Imali smo problema protiv Sassuola, moramo biti agresivniji u sredini terena", dodao je trener Rome.

Utakmica između Rome i Atalante igra se u subotu od 18:00 sati.