Roma remizirala
73

Di Francesco opet brani Džeku: To mu je u krvi, golovi će doći prije ili kasnije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Rome Eusebio Di Francesco opet je stao u odbranu Edina Džeke s obzirom da kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u osmom uzastopnom meču nije postigao pogodak.

Roma je na gostovanju protiv Genove odigrala susret bez pobjednika, a meč je završen rezultatom 1:1. Nakon utakmice, trener Vučice komentarisao je crveni karton koji je dobio kapiten De Rossi te dodao da je njegova ekipa izgubila dva boda.

"Prava je šteta zbog sviranog penala. De Rossi više nije klinac i treba mu biti jasno da s novom tehnologijom nema stvari koje će biti skrivene. Čak smo i s igračem manje napravili pritisak na njih, ali nažalost, izgubili smo dva boda. Moramo raditi naporno kako do ovih situacija ne bi dolazilo", kazao je trener Rome nakon meča.

Nakon toga, on je odgovorio na pitanje novinara o Edinu Džeki koji u osmom uzastopnom meču nije postigao pogodak.

"Džeko je omogućio našoj ekipi da igramo fudbal, a s obzirom na snagu protivničkih igrača, to nije lagano uraditi. Mislim da će prije ili kasnije nastaviti s postizanjem pogodaka jer mu je to u krvi", rekao je Di Francesco o bh. napadaču.

Romu u sljedećem meču očekuje susret protiv SPAL-a na domaćem terenu, a nakon toga i posljednji duel grupne faze Lige prvaka protiv Qarabaga.