Oglasio se
15

Di Francesco o pljuvanju Coste: Prije bih umro nego ga rasistički vrijeđao

Klix.ba
Nogometaš Sassuoloa Federico Di Francesco prvi put se oglasio nakon sukoba sa Douglasom Costom u kojem ga je Brazilac pljunuo u facu, a on je kazao da nikada ne bi vrijeđao nekoga na rasističkoj osnovi.

Costa i Di Francesco su u sukob došli u samom finišu meča između Juventusa i Sassuoloa, a epilog svega bio je crveni karton za Brazilca koji je odvratno pljunuo u lice svog protivnika. Za njegov potez nema apsolutno nikakvog opravdanja, a nakon meča pojavile su se informacije kako ga je Di Francesco vrijeđao na rasističkoj osnovi.

Nogometaš Sassuoloa nakon pobjede njegovog tima protiv Empolija kazao je da nikada u životu ne bi vrijeđao nekoga na taj način, priznao je da na terenu postoje prljave riječi, ali da nikada ne bi otišao toliko daleko.

"Na društvenim mrežama su me gotovo svi napadali, a ja sam razočaran i želim da svi znaju istinu. Nisam na rasističkoj osnovi vrijeđao Douglasa Coustu, normalno je da bude nekih prljavih riječi na terenu, ali nikada na rasističkoj osnovi. Radije bih umro nego nekoga vrijeđao na taj način i što se toga tiče, nikada više o tome neću pričati", kazao je Di Francesco.

Podsjećamo, Juventus je u pomenutom meču slavio rezultatom 2:1, a Costa će zbog ovog poteza dobiti žestoku kaznu od Nogometnog saveza Italije, kao i kaznu kluba.