Pohvale i kritike
108

Di Francesco: Džeko voli noćne utakmice, bio bih još sretniji da je pogodio protiv SPAL-a

Klix.ba
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Romin trener Eusebio di Francesco je nakon sinoćnje pobjede protiv CSKA (3:0) iznio teoriju o formi Edina Džeke u Ligi prvaka te upozorio na probleme iza scene u ekipi iz Rima.

Vučica je sada na vrhu tabele s Real Madridom uz šest osvojenih bodova, dok CSKA ima četiri, a Plzen jedan.

"Ovo je ukratko moj tim trenutno, idemo s jednog ekstrema na drugi. Protiv SPAL-a smo igrali dobro, a onda kada smo primili gol smo se totalno pogubili", rekao je Di Francesco za Sky Sport Italia.

"Dobro smo igrali protiv tima CSKA koji je u nekoliko navrata opasno zaprijetio iz kontranapada, ali pravili smo šanse sve vrijeme. I dalje ih kreiramo mnogo, ali ove sezone primamo mnogo pogodaka i na tome moramo raditi", istakao je.

Džeko je postigao dva gola i asistirao Cengizu Underu te se tako pet puta upisao u listu strijelaca u dvije utakmice Lige prvaka.

"Da je Džeko pogodio protiv SPAL-a, bio bih još sretniji! Znam da ne volimo igrati duge lopte, ali u vrijeme kada je potrebno zbog neutralisanja presinga jednostavno moramo. Edin nam je u tom slučaju dragocjen, pomagao je saigračima naprijed i držao je loptu. Imam osjećaj da više voli igrati večernje utakmice nego popodnevne", rekao je Di Francesco.