Ima dilemu
11

Di Francesco: Džeko je spreman, ali moram razmisliti hoće li početi utakmicu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Romin trener Eusebio Di Francesco u potpunosti se slaže s Carlom Ancelottijem s time da igrače treba izvesti s terena ukoliko su predmet rasističkih napada.

Napolijev trener je nakon uzvika upućenih Kalidouu Koulibalyju protiv Intera izjavio kako će povući ekipu ukoliko se to ponovi.

"U potpunosti se slažem s Carlom. Potpuno prihvaćam ono što on kaže, jer ako država ne može regulirati te probleme, onda mi moramo dati važne odgovore. Idemo na stadione kako bi vrijeđali drugi tim više nego podržali svoj. Čak i u Romi češće se čuju uvrede nego podrška", rekao je Di Francesco na konferenciji za novinare uoči duela s Parmom.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko bio je na klupi protiv Sassuola pa je Romin trener upitan hoće li naš napadač ili Patrik Schick početi sutra.

"Schick je u redu, oporavio se i trenira s ekipom. Bio je dosta umoran. Džeko je spreman, ali to je jedna od procjena koju moram napraviti, a obojica mogu igrati i od početka. Moram napraviti procjenu cijelog tima jer imam mnogo igrača koji se vraćaju i nisu u optimalnom stanju", poručio je Di Francesco.