Poslao poruku
47

Di Francesco: Džeko hitno mora postići gol kako bi ušao u golgetersku seriju

Piše: N. K.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome u nedjelju u 20:45 sati dočekuju Benevento, a trener Vučice Eusebio Di Francesco još je jednom istakao važnost kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke, koji je u posljednja dva mjeseca postigao samo dva gola.

"Trudim se udovoljiti svim svojim napadačima i staviti ih u njima odgovarajuće pozicije kako bi što češće dolazili u prilike. Nadam se da će se i Džeko ubrzo dići u formi. Dobro trenira i u optimalnom je fizičkom stanju, ali ne idu ga golovi. Vjerujem da treba postići samo jedan kako bi opet ušao u golgetersku seriju", rekao je Di Francesco.

Romin trener je istakao kako njegova ekipa uvijek teži napadačkoj igri, ali da im je u posljednje vrijeme nedostajalo balansa u igri.

"Samo pogledajte statistiku. Stvaramo najviše prilika u Seriji A, što dovoljno govori o našem jedinstvenom stilu igre. Nažalost, nismo dovoljno efikasni. Jedino što nam nedostaje je da češće iskorištavamo mnogobrojne prilike", kazao je Di Francesco te dodao da je primarna želja Rome plasman u top četiri kako bi igrali Ligu prvaka i iduće sezone.