Važan meč s Torinom
45

Di Francesco bez dileme između Džeke i Schicka: Obojica su sjajni, ali Edin je favorit

Klix.ba
Edin Džeko i Eusebio Di Francesco (Foto: AFP)
Edin Džeko i Eusebio Di Francesco (Foto: AFP)
Trener Rome Eusebio Di Francesco najavio je sljedeći meč koji će Vučica igrati protiv Torina u okviru talijanske Serije A, a on je rekao da bh. napadač Edin Džeko u ovom trenutku ima prednost u odnosu na češkog napadača Patrika Schicka.

Trener Rome otkrio je da će za meč protiv Torina sigurno biti dostupan grčki defanzivac Kostas Manolas, dok su ostali povrijeđeni igrači pod upitnikom.

"Manolas već tri dana normalno trenira, a Florenzi još uvijek nije na najboljem nivou i njegovu situaciju tek moramo procijeniti. Povrijeđen je De Rossi, a Perrotti i Jesus nisu dostupni", rekao je Di Francesco na pitanje o povrijeđenim igračima.

Čeh Patrik Schick u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, što napokon raduje navijače Rome s obzirom na to da još uvijek nije opravdao ulogu pojačanja od dolaska iz Sampdorije. Dobrim igrama u posljednje vrijeme skrenuo je više pažnje na sebe, a to je potaklo novinare da pitaju Di Francesca ko u ovom trenutku ima prednost za startnu postavu - Schick ili Džeko.

"Džeko i Schick su trenutno u sjajnom stanju, a između njih dvojice favorit je Edin. Još moram procijeniti njegovo stanje, imao je kontinuitet na posljednjih nekoliko treninga, što nije bio slučaj ranije", istakao je trener Rome.

Di Francesco je nakon toga pohvalio trenera Torina Waltera Mazzarija za kojeg je imao samo riječi hvale, a rekao je da zahvaljujući ovom stručnjaku Torino ima odlične dijelove u svojoj igri. Također je pohvalio njihovu igru u odbrani i rekao da njegovi igrači moraju biti oprezni protiv ovog nezgodnog protivnika.

Roma se trenutno nalazi na šestom mjestu talijanske Serije A sa 30 osvojenih bodova, dva manje od gradskog rivala Lazija koji se nalazi na četvrtom mjestu, a čak devet mane od Intera koji je treći. Napoli im bježi 14 bodova, a Juventus je nedostižan sa čak 23 boda više od Rome.