Nogomet
0

Di Canio novi menadžer Swindona

Totalsport
Bivši kontroverzni nogometaš Lazija i West Hama Paolo di Canio (42) novi je menadžer Swindon Towna, koji će se sljedeće sezone takmičiti u četvrtoj engleskoj ligi.

"Paolo će završiti svoje medijske obaveze u Italiji ovog vikenda prije leta u Veliku Britaniju u ponedjeljak kada će sva papirologija biti i službeno rješena", stoji između ostalog na službenoj internetskoj stranici Swindon Towna koji je ove sezone ispao u četvrti rang engleskog nogometa.

Di Caniju će posao u Swindon Townu biti prvi u menadžerskoj karijeri.

Bogatu i kontroverznu igračku karijeru u kojoj je osim Lazija i West Ham branio i boje Ternane, Juvetusa, Napolija, Milana, Celtica, Sheffield Wednesdaya i Charltona okončao je prije tri godine u Cisco Romi.

Jedan od najslavnijih incidenata u kojima je sudjelovao Di Canio datira iz rujna 1998. godine kada je u susretu protiv Arsenala odgurnuo suca Paula Alcocka na travnjak za što je kasnije kažnjen s 11 utakmica suspenzije. Također, ostao je upamćen i po fašističkom salutiranju iz 2005. godine nakon pobjede Lazija nad omraženim gradskim rivalom Romom.