Nogomet
0

Di Canio igračima zabranio kečap, majonezu, kafu, mobitele...

Totalsport
Paolo Di Canio
Paolo Di Canio
Menadžer Sunderlandovih nogometaša Paolo Di Canio nametnuo je igračima vrlo strog režim uoči početka nove premierligaške sezone.

Tako je talijanski trener odlučio postrožiti prehrambene navike, kao i općenito poraditi na ponašanju svojih igrača.

U klupskom trening kompleksu Sunderlanda zabranjena je konzumacija nezdravih proizvoda poput majoneze, kečapa, ali i kafe.

"To je potpuna revolucija. Ne radi se samo o načinu na koji igramo, nego načinu na koji pristupamo svemu. Fokusirali smo se na mijenjanje okruženja u svlačionici. Zamislite da je vaša navika da godinama koristite mobitel kada imate masažu na krevetu, čak i jednu minutu prije odlaska na trening. Prvih 25 dana sam to prihvatao jer je moj prioritet bio rad na terenu. Međutim, rekao sam odsad nadalje ako neko dođe s mobitelom, makar i u torbi, da ću ga baciti u Sjeverno more. Oni su zabranjeni", rekao je Di Canio.

"Moramo imati predavanja o tome što ne smijemo konzumirati svakog dana, stvari poput majoneze, kečapa i Coca-Cole. Oni mogu uvjetovati hemijske probleme jetri, probavi. Ako pijete Coca-Colu sa ledom, možete imati probavne smetnje. Znao sam igrače koji su to popili večer prije utakmice i nisu mogli igrati. Čak i kafa može biti problem. Možete popiti jednu kada ustanete, ali ne i sat prije treninga ili igranja. Dajemo igračima dijetne liste kojih se moraju pridržavati".

Zanimljivo, Di Canio je osim svega spomenutog igračima zabranio i pjevanje pod tuševima u svlačionici zato jer "ometa nivo koncentracije".