Njemačka
36

DFB Kup: Bayern, Werder, Freiburg i Heidenheim prošli u osminu finala

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Večerašnjim susretima kompletirana je šesnaestina finala njemačkog DFB Kupa, a u osminu finala su prošli Bayern, Werder, Freiburg i Heidenheim.

Derbi šesnaestine finala igrali su Leipzig i Bayern, a slavili su Bavarci nakon boljeg izvođenja penala.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a potom je Leipzig u 53. minuti ostao s igračem manje kada je isključen Keita. Ipak, i s igračem manje Forsberg je iz penala u 68. minuti doveo domaću ekipu u vodstvo. Thiago je u 73. minuti pogodio za 1:1 i odveo susret u produžetke.

Nakon što nije bilo pogodaka u dodatnih 30 minuta pristupilo se izvođenju penala, a u petoj seriji Ulreich je odbranio Wernerov šut a pobjedu Bayerna rezultatom 5:4.

U drugom duelu bundesligaša Werder je savladao Hoffenheim (1:0) pogotkom Belfodila. Izet Hajrović je susret odgledao s klupe za rezervne igrače domaće ekipe.

Freiburg nije imao problema protiv Dynamo Dresdena i slavio je rezultatom 3:1. Haris Duljević je igrao posljednjih 12 minuta susreta u redovima poražene ekipe.

U duelu ekipa iz Cvajte Heidenheim je slavio u gostima kod Regensburga rezultatom 5:2.

Plasman u osminu finala još su osigurali Wolfsburg, Stuttgart, Ingolstadt, Koln, Bayer, Eintracht, Borussia Dortmund, Mainz, Gladbach, Paderborn, Nurnberg i Schalke.

Žrijeb četvrtfinala DFB Kupa je 29. oktobra, a susreti se igraju 19. i 20. decembra.