Provukli se među osam najboljih
0

DFB Kup: Bayern pobijedio Bochum u sudijskoj nadoknadi

Totalsport
Detalj s utakmice Bochum - Bayern (Foto: AFP)
Detalj s utakmice Bochum - Bayern (Foto: AFP)
Nogometaši minhenskog Bayerna doslovno su se provukli među osam najboljih ekipa u domaćem DFB Kupu. Drugoligaša Bochuma su pobijedili na gostovanju s 2-1.

Do pobjede je Bayern došao na samom ulazu u sudijsku nadokandu. Na povratnu loptu je tada najbolje reagirao Arjen Robben i prizemnim udarcem smjestio loptu u mrežu za 2-1 i izbjegavanje odlaska u produžetke.

Inače, od 26. minute se Bayern našao u problemima jer je tada Federico doveo domaćeg drugoligaša u vodstvo. U prvom dijelu je sudija Wiener trebao svirati i jedanaesterac za domaćina zbog igranja rukom Timoščuka u svom šesnaestercu, no ostao je nijem. U nastavku se igralo gotovo isključivo na polovini domaćina, a Bayernu je itekako dobrodošao pogodak Kroosa (52. minuta) i izjednačenje. Pritisak se nastavio, a nagrada je uslijedila u prvoj minuti nadoknade.

Jedan je drugoligaš ipak izbacio prvoligaša. Greuther Fürth je slavio kod Nürnberga 1-0 pogotkom Priba u 15. minuti. Gosti su izdržali i sa igračem manje od 66. minute kada je drugi žuti karton dobio Nehrig. 

DFB Kup, osmina finala:

Bochum - Bayern 1-2 (Federico 26 / Kroos 52, Robben 90+1) Nürnberg - Greuther Fürth 0-1 (Prib 15) Hoffenheim - Augsburg (kasnije) Fortuna - Borussia (D) (kasnije)