Osmina finala nogometnog Kupa BiH
0

Devet golova u Prijedoru, remi Olimpica i Željezničara

Piše: N. J.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Odigrano je sedam revanš susreta osmine finala nogometnog Kupa BiH. Prolaz dalje su ostvarili Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac, Čelik, Branitelj i Krajišnik.

Devet golova postignuto je u Prijedoru, gdje je Sarajevo došlo na megdan Rudaru s tri gola prednosti iz prvog susreta. Sarajevo je povelo golom Obuće u 15. minuti, a Prijedorčani su do izjednačenja stigli pet minuta kasnije zahvaljujući autogolu Beloševića. Preokret je Rudaru donio Kantar u 38. minuti, ali je Obuća odmah nakon toga pogodio za novo poravnanje, 2:2. No, Rudar do kraja poluvremena postiže još dva gola, preko Kantara iz penala, te Srdovića, te na odmor odlaze s dva gola prednosti.

U nastavku je Sarajevo smanjilo na 4:3, s penala je pogodio Šćepanović, ali se Rudar nije predavao, te je Šuka 15-ak minuta prije kraja pogodio za 5:3. Konačan rezultat, Rudar - Sarajevo 5:4, postavio je Suljić pred kraj susreta.

Željezničar je također s prednošću od 3:0 stigao na revanš ekipi Olimpica, na stadionu Otoka u Sarajevu. Zeba je u 68. minuti doveo "Plave" u vodstvo, a u 78. minuti za konačnih 1:1 pogodio je Raščić.

Banjalučki Borac je protiv Zvijezde u Gradačcu sačuvao 2:0 iz prvog susreta. Mreže su u revanšu mirovale. Nakon što je prva utakmica između Zrinjskog i Veleža registrovana zbog navijačkih nereda 3:0 za Velež, "Rođeni" su i u revanšu ostvarili pobjedu s 2:0 i tako prošli dalje ukupnim rezultatom 5:0. Strijelci su u revanšu bili Brković i Kodro. Čelik je u Kaknju kao domaćin i u drugoj utakmici bio bolji od Goška sa 3:0, te je ukupnim rezultatom 6-1 prošao u narednu rundu takmičenja.

Dalje je prošao i tim Branitelja, koji je u oba susreta upisao pobjede protiv kakanjskog Rudara. U Kaknju je bilo 1:0, a u revanšu je Branitelj slavio s 2:1. Četvrtfinale je izborio i Krajišnik, savladavši tim Mramora s 2:1 na domaćem terenu. Prvi susret je završio neriješeno 1:1.

Od 18 sati igraju Široki i Slavija. Širokobriježani su prvi susret u Istočnom Sarajevu riješili u svoju korist 2:1.

Osmina finala Kupa BiH:

Olimpic - Željezničar 1:1 (1:4) Zvijezda - Borac 0:0 (0:2) Čelik - GOŠK 3:0 (6:1) Krajišnik - Mramor 2:1 (3:2) Rudar - Sarajevo 5:4 (5:7) Velež - Zrinjski 2:0 (5:0) Branitelj - Rudar 2:1 (3:1)