Nogomet
14

Deulofeu stigao u Milan: Došao sam u najbolji talijanski klub, nadam se da ću igrati protiv Juventusa

Klix.ba
Gerard Deulofeu
Gerard Deulofeu
Španski nogometaš Gererd Deulofeu je stigao na posudbu iz Evertona u Milan te se nada da će priliku za igru dobiti već u srijedu protiv Juventusa.

Krilni nogometaš je konačno kompletirao prelazak iz Evertona u Milan, a potom je dao intervju za Milanovu televiziju.

"Nije mi važno da li ću biti lijevo ili desno, važno je da igram. Milan je najveći klub u italiji, sretan sam jer sam dugo želio doći ovdje. Radi se o sjajnom klubu s bogatom historijom, koji je sedam puta osvojio Ligu prvaka. Klub je poznat širom svijeta, zaista mi je drago što sam ovdje i što ću pomoći ekipi. Nadam se da ću zaigrati već u srijedu protiv Juventusa", izjavio je Deulofeu.

On nikad ranije nije igrao u Italiji, ali smatra da poznaje nogomet u ovoj zemlji.

"Mnogo pažnje se posvećuje taktici. Često razgovaram s Everom Banegom, Cristianom Tellom i Patricom, rekli su mi da su odbrane veoma dobre. Gledao sam i nekoliko Milanovih utakmica jer sam znao da bih modao doći ovdje", rekao je novi igrač Milana.

Potom se osvrnuo na trenera Rossonera Vincenza Montellu.

"Poznata mi je njegova karijera, danas je trener koji voli lijep nogomet i koji pomaže mladim igračima. U Milan sam stigao jer smatram da mogu igrati. Sretan sam što je klub pokazao interes za mene. Vjerujem da mogu iskoristiti ovu priliku", završio je Deulofeu.

Novi igrač će nositi dres s brojem 7.