Transferi
2

Destro u Romi, Elm u CSKA-u, Voronjin u Fortuni

Totalsport
Mattia Destro
Mattia Destro
Nogonetni klubovi diljem Evrope nastavljaju se pojačavati. Nove su igrače u ponedjeljak dobili Roma, CSKA, Fortuna iz Düsseldorfa i Twente.

Nakon što su za 13 miliona eura Fabija Borinija (21) prodali Liverpoolu, iz Rome su doveli njegovog nasljednika. Riječ je o također 21-godišnjem centarforu Mattiji Destru.

Genoi je za mladog reprezentativca Roma platila 11,5 miliona eura. Nema ga još u potpunosti u svom "vlasništvu". Pravo prvokupa za to moći će realizirati idućeg ljeta doplati li nova 4,5 miliona.

Ugovor je potpisan na pet godina.

Destro je prošle sezone igrao na posudbi u Sieni. Postigao je 12 golova u 30 prvenstvenih nastupa. Bio je i na širem popisu Cesarea Prandellija za Euro u Poljskoj i Ukrajini.

Značajno je pojačanje dobio moskovski CSKA, za koji je potpisao 24-godišnji švedski reprezentativac Rasmus Elm. Obavezao se veznjak na trogodišnji ugovor uz opciju produženja na četvrtu godinu.

Na jednogodišnju posudbu u novog njemačkog Bundesligaša, Fortunu iz Düsseldorfa, dolazi 33-godišnji ukrajinski napadač Andrij Voronjin. Bivšeg napadača Bayera iz Leverkusena i Liverpoola posuđuje moskovski Dinamo.

Službeno je ugovor za holandski Twente iz Enschedea potpisao i 19-godišnji centarfor Luc Castaignos. Potpisao je četverogodišnju ugovornu saradnju, a njegovu dosadašnjem klubu, milanskom Interu, Holanđani su platili šest miliona eura odštete.

Prije samo godinu dana prešao je Holanđanin kao velika nada iz Feyenoorda u talijanski klub.