Premiership
0

Deset golova na utakmici Tottenham - Wigan

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Impresivnu su predstavu priuštili nogometaši Tottenhama svojim navijačima u 13. kolu Premier lige. Na White Hart Laneu su deklasirali Wigan s nevjerojatnih 9-1, a briljirao je Jermain Defoe.

Sjajni je napadač s pet pogodaka, i to svih pet u drugom poluvremenu (!), skočio na čelo ljestvice strijelaca. Jedanaest je puta tresao suparničke mreže.

I dok je Defoe bio pucački raspoložen, impresivan je što se asistencija tiče bio Aaron Lennon. Tri je puta točno dodao loptu svojim suigračima za pogodak, a uz to je i sam uspio matirati suparničkog vratara Chrisa Kirklanda.

Lennon je već u devetoj minuti asistirao Peteru Crouchu za 1-0, a taj se rezultat održao sve do odmora. A onda je krenuo šou. Defoe je došao do ekspresnog hat-tricka golovima u 51., 54. i 58. minuti. Dvaput mu je dodao Lennon, a jednom Wilson Palacios. No, tu nije bio kraj.

U nastavku je pogodio Lennon, a za četvrti zgoditak Defoea asistent je bio hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka. Svoj briljantan dan Defoe je zaključio golom u 87. minuti, a Tottenham je svoju bajku nastavio minutu kasnije golom za 8-1, a potom i u posljednjim sekundama kada je red došao i na Niku Kranjčara. Drugi je to pogodak hrvatskog reprezentativnog veznjaka od kada se pridružio londonskom klubu prije nešto manje od tri mjeseca.

Tottenham je u savršenom danu uputio 14 udaraca unutar okvira suparničkog gola, a čak je devet lopti pronašlo cilj! Najuvjerljivija mu  je to pobjeda otkad postoji Premier liga, a ujedno se radi i o najvećoj pobjedi jedne momčadi u Premiershipu od 1995. kada je Manchester United s 9-0 razbio Ipswich. Wiganu je to, pak, bio najgori ligaški dan u povijesti. Dosad su najteže poraženi 1990., kada je sa 6-1 bolji bio Bristol City. Na posljednja su dva gostovanja nogometaši Roberta Martineza primili 13 golova.

Premier liga, 13. kolo:

Tottenham – Wigan 9-1 (Crouch 9, Defoe 51, 54, 58, 69, 87, Lennon 64, Kirkland 88-ag, Kranjčar 90 / Scharner 57) Bolton – Blackburn 0-2 (Dunn 32, Ricketts 73-ag) Stoke – Portsmouth (kasnije)

Poredak: 1. Chelsea 33, 2. Manchester United 28, 3. Arsenal 25 (-1), 4. Tottenham 25, 5. Aston Villa 22...