Selektor Francuske
9

Deschampsova urnebesna reakcija na pitanje Kazahstanaca o Benzemi: O ne, čak i ovdje

H. H.
Deschamps je u prošlosti nerado govorio o Benzemi (Foto: Screenshot)
Deschamps je u prošlosti nerado govorio o Benzemi (Foto: Screenshot)
Nogometna reprezentacija Francuske je kao gost savladala Kazahstan sa 2:0 u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a selektor Trikolora Didier Deschamps nakon susreta suočio se s pomalo neočekivanim pitanjem o Karimu Benzemi.

Benzema je 2015. godine izbačen iz reprezentacije Francuske zbog skandala u kojem ga je saigrač Mathieu Valbuena optužio da ga je ucjenjivao njegovim porno snimcima, a napadač Real Madrida je te navode uvijek demantovao.

Ipak, više nije bio pozivan u reprezentaciju, a Deschamps je svojevremno poručio da bira igrače za koje smatra da će doprinijeti ekipi i izbjegavao je govoriti o napadaču Reala.

Zbog toga, pitanje kazahstanskih novinara pomalo ga je zateklo, ali izvanredno se snašao i na humorističan način je izbjegao daljnju polemiku.

"O ne, čak i ovdje.... Novinari iz Francuske su vam rekli da me to pitate", kazao je Deschamps uz širok osmijeh i komičnu gestikulaciju.

Benzema je za reprezentaciju Francuske odigrao 81 susret i postigao je 27 pogodaka, a ranije je igrao za sve mlađe selekcije Trikolora. Ipak, njegova priča među Galskim pijetlovima je odavno završena i vjerovatno nikada više neće obući nacionalni dres.

Francuska će u srijedu gostovati na Grbavici protiv BiH, u okviru 3. kola kvalifikacija za SP.