Vjeruje u svoj tim
29

Deschamps uoči meča protiv BiH: Na Grbavici nije bilo lagano, ali želimo pokazati našu snagu

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps i kapiten Trikolora Hugo Lloris obratili su se medijima na konferenciji za medije uoči meča protiv Zmajeva.

"Ne možemo promijeniti ono što se dogodilo. Ja ne volim riječ pritisak, ali on je uvijek tu za reprezentaciju kao što je Francuska. Imamo novi cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Sutra nastavljamo putem kojim smo krenuli u martu", rekao je Deschamps pa nastavio:

"Imamo vremena za pripremu kao i naš protivnik. Ne mogu ništa izmišljati, imat ću početnu opciju koja se može promijeniti, a nadam se da ćemo uraditi ono što znamo i da ćemo protiv BiH biti dobri. Imamo sedam od devet bodova, a potrebna nam je pobjeda sutra kako bi to bilo još bolje. Poznajemo tim BiH, prva utakmica na Grbavici nije bila lagana, ali mi želimo pokazati našu snagu i zadržati kontinuitet dobrog rada i odlučnosti"

Medijima se obratio i golman Tottenhama Hugo Lloris, no on je najviše govorio o Kylianu Mbappeu i špekulacijama da će karijeru nastaviti u Realu.

"On je profesionalac i to je pokazao u mečevima za PSG. Fokusiran je na svoj posao i svoju svakodnevnicu, a prva dva dana je proveo s osmijehom i spreman je za borbu i uživanje s reprezentacijom", rekao je Lloris.

Utakmica Francuska - BiH igra se sutra na stadionu De la Meinau u Strazburu s početkom u 20:45.