Nogomet
3

Deschamps: U polufinalu ćemo igrati protiv najboljeg tima na svijetu

Klix.ba
Didier Deschamps (Foto: EPA)
Didier Deschamps (Foto: EPA)
Nogometna reprezentacija Francuske se pobjedom nad Islandom rezultatom 5:2 plasirala u polufinale Evropskog prvenstva. Svoje oduševljenje selektor Didier Deschamps nije krio.

Deschamps je izuzetno zadovoljan prvim poluvremenom u kojem su njegovi igrači postigli čak četiri pogotka te na odmor otišli s ogromnom, nedostižnom prednošću.

"Nije bilo lako uspjeti, ali smo u prvom poluvremenu napravili sve što smo trebali. Kasnije smo malo popustili, a ja sam zaista želio poštedjeti Oliviera Girouda i Laurenta Koscielnyja. Prijetila im je suspenzija pa bi bilo veoma glupo izgubiti takve igrače", izjavio je Deschamps.

Protivnik Francuskoj u polufinalu bit će svjetski prvak Njemačka.

"Njemačka je dosad bila najbolji tim, nema sumnje u to. Čak i Nijemci su imali problema s Talijanima koji su ih dobro namučili. No, mi smo sada u polufinalu i dat ćemo sve od sebe protiv najboljeg tima ne samo u Evropi, nego i u svijetu", rekao je selektor Francuske.

Istakao je da su igrači i navijači zaslužili plasman u polufinale.

"Mnogo je pozitivnih stvari koje možemo naučiti iz utakmice s Islandom. Oduševljen sam svojim igračima, zaslužili su plasman u polufinale, kao i navijači koji su uz nas. Drago nam je što smo im dali razlog za smijeh i sreću", završio je Deschamps.