Izabrao Španiju
0

Deschamps optužio zvijezdu Manchester City da laže za njihovu razmjenu poruka

H. H.
Deschamps tvrdi da nije dobio nikakvu poruku (Foto: Twitter))
Deschamps tvrdi da nije dobio nikakvu poruku (Foto: Twitter))
Francuski selektor Didier Deschamps optužio je defanzivca Manchester Cityja Aymerica Laportea da je lagao za navodnu razmjenu poruka između njih, zbog čega je stameni stoper odlučio da nastupa za reprezentaciju Španije.

Laporte, koji je rođen i odrastao u Francuskoj, ali je je gotovo desetljeće živio u Bilbau gdje je igrao za Athletic, izjavio je da nije dobio odgovor od francuskog selektora kad mu je poslao poruku, te je prošle sedmice prihvatio poziv španskog selektora Luisa Enriquea i igrat će za Furiju na predstojećem Euru.

"Ono što me muči je što može reći bilo šta, iako zna da je to laž. Jedina poruka koju sam od njega dobio je iz mjeseca oktobra, kada mi je precizirao detalje povrede koju je imao u septembru", rekao je Deschamps u intervjuu za list La Provence, dodavši:

"Ima tu slobodu da odluči za koga želi igrati. Nije igrao za Francusku? Moglo se desiti da debituje. Uvijek je bio na spisku, ali na njegovoj poziciji je velika konkurencija", analizirao je Deschamps.

Bivši igrač Athletic Bilbaa odigrao je 24 utakmice u raznim takmičenjima za mlađe selekcije popularnih Galskih pijetlova. Deschamps ga je tri puta pozivao u A tim, ali nikada nije debitovao, zbog čega je odlučio da nastupa za Španiju.

Deschamps je također kazao da nije jedan od onih koji bira igrače samo da bi upisali nastup, što bi ih onemogućilo da igraju za druge reprezentacije.

Posljednji poziv Laporte je dobio i augustu 2019. godine za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali stoper Manchester Cityja je tada bio povrijeđen i nije mogao igrati.