Produžena saradnja
79

Deschamps odlučio ostati selektor Francuske, Zidane će na ispunjenje sna čekati još tri godine

E. B.
Didier Deschamps (Foto: EPA-EFE)
Didier Deschamps (Foto: EPA-EFE)
Didier Deschamps je odlučio ostati selektor Francuske i produžio je ugovor do kraja juna 2026. godine, zvanično je objavljeno danas iz Francuskog nogometnog saveza (FFF).

Deschampsu je ugovor sa savezom istekao završetkom Svjetskog prvenstva u Kataru, a čelnici FFF-a su mu poručili kako je na njemu odluka da li želi ostati ili otići s kormila reprezentacije.

Legendarnom Francuzu nije trebalo dugo za donošenje odluke, te je danas objavljeno da ostaje selektor do kraja juna 2026. godine, odnosno završetka Svjetskog prvenstva koje će biti održano u Kanadi, SAD-u i Meksiku.

"Francuski nogometni savez i predsjednik Noel Le Graet sa zadovoljstvom objavljuju produženje ugovora Didiera Deschampsa kao šefa francuske reprezentacije do juna 2026. godine", stoji u saopćenju FFF-a.

Deschamps je na klupi Francuske od 2012. godine, a u tom periodu je vodio selekciju do velikih uspjeha. Najveći je osvajanje Mundijala u Rusiji 2018. godine, a osvajao je i srebra na Euru 2016. i nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ova vijest je posebno rastužila legendarnog Zinedinea Zidanea koji godinama čeka da se Deschamps "oklizne" i zamijeni ga na kormilu Francuske, no sada će morati čekati na to još najmanje tri i po godine.