Selektor Pijetlova
82

Deschamps objavio spisak reprezentacije Francuske za SP, bez Lacazettea i Martiala

Klix.ba
Didier Deschamps (Foto: EPA-EFE)
Didier Deschamps (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps objavio je spisak igrača koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Među putnicima neće biti zvijezde Premiershipa Anthony Martial i Alexandre Lacazette, jer ih je Deschamps izostavio iz ekipe i ostavio za "rezerve". U Rusiju ne putuju Dimitry Payet, Adrien Rabiot i Kingsley Coman, koji su također na listi rezervi s tim da je Payet definitivno otpao jer se povrijedio u srijedu navečer u finalu Evropske lige u kojem je njegov Marseille poražen od Atletico Madrida u Lyonu.

Zbog povrede je odsutan i Laurent Koscielny, a na spisku su se pomalo iznenađujuće našli Steven N'Zonzi, Benjamin Pavard i Lucas Hernandez.

S obzirom na veliki broj ofanzivnih igrača koji su na raspolaganju francuskom selektoru, "žrtava" uvijek bude, tako da je Deschamps ukazao priliku zvijezdama iz francuske Ligue 1 Florianu Thauvinu i Nabilu Fekiru umjesto Martialu i Lacazetteu.

Francuska će se takmičiti u grupi C protiv Australije, Perua i Danske te želi otići dalje nego 2014. godine, kada je ispala u četvrtfinalu.

Reprezentaciju Francuske čine:

- golmani: Alphonse Areola (PSG), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille)

- odbrana: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Mendy (Manchester City), Benjamin Pavard (Stuttgart), Adil Rami (Marseille), Djibril Sidibe (Monaco), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

- vezni red: N'Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Steven N'Zonzi (Sevilla) Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Munich)

- napad: Ousmane Dembele (Barcelona), Nabil Fekir (Lyon), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Thomas Lemar (Monaco), Kylian Mbappe (PSG), Florian Thauvin (Marseille).

Na spisku rezervi našli su se Wissam Ben Yedder (Sevilla), Kingsley Coman (Bayern Munich) Benoit Costil (Bordeaux), Mathieu Debuchy (Saint-Etienne), Lucas Digne (Barcelona), Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Adrien Rabiot (PSG), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Tottenham) i Kurt Zouma (Stoke City - na posudbi iz Chelseaja).