Neće tolerirati ispade
0

Deschamps: Igrači moraju promijeniti ponašanje

FENA
Didier Deschamps (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Deschamps (Foto: Arhiv/AFP)
Novi selektor francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izjavio je da neće tolerirati bilo kakve ispade reprezentativaca tokom nastupa za nacionalni tim.

Četrdesettrogodišnji trener, koji je u nedjelju potvrđen kao zamjena za Laurenta Blanca, pojasnio je da ponašanje poput Nasrijevog tokom Evropskog prvenstva 2012. neće biti tolerirano.

"Ako igrači počine neki nesmotren potez, moja uloga će biti da odlučim da li će biti uvršteni u tim. Nemam namjeru nikome da prijetim, ali ću zahtijevati određene stvari. Igrači više neće smjeti činiti teške pogreške", izjavio je Deschamps na pres-konferenciji.

"Osim talenta i vještine, definirat ću jasan okvir koji će biti baziran na dva važna aspekta. Interesovanje za tim i moral su ključni. Svi igrači moraju biti svjesni toga", dodao je.

Bivši trener Marseille potom je govorio o šansama Francuske u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu, naglasivši da će se povući ako ekipu ne odvede na završni turnir.

"Moj posao je kompliciran jer smo u grupi sa Španijom. Oni će biti favoriti kao branitelji naslova. Od nas se vjerovatno očekuje da se plasiramo u baraž, ali ćemo sve učiniti da izborimo direktan plasman. Ako se Francuska ne plasira na SP, dat ću ostavku. Veoma sam privržen francuskom dresu. Ovo je najbolja stvar koja mi se desila u karijeri", kazao je novi francuski selektor.

Francuska će u kvalifikacijama za SP biti u grupi sa Španijom, Bjelorusijom, Gruzijom i Finskom.