|

Deschamps: Evru sam zvao iz sportskih razloga

Deschamps: Evru sam zvao iz sportskih razloga
1
T
Totalsport
7.11.2013. u 21:05
1
komentara
1

dijeljenja
Deschamps: Evru sam zvao iz sportskih razloga Didier Deschamps (Foto: AFP)
Francuski reprezentativac Patrice Evra u jednom je televizijskom intervjuu nazvao bivše članove Tricolora Bixentea Lizarazua i Luisa Fernandeza "parazitima", ali zbog toga ipak nije izgubio mjesto u nacionalnom timu.
Lijevi bek Manchester Uniteda i francuske reprezentacije nazvao je bivše francuske reprezentativce, a aktuelne stručne sukomentatore "parazitima" na francuskoj televiziji i optužio ih da "lažu Francuskoj" svojim kritikama. Nakon toga je Evra pozvan na razgovor u odaje Francuskog nogometnog saveza, čiji su čelnici nekoliko dana kasnije objavili da ipak neće kazniti nogometaša za taj njegov incident, već su ga samo ukorili i upozorili za budućnost.

Bez sankcije je Evra ostao i po pitanju njegove participacije u francuskoj selekciji, jer ga je selektor Didier Deschamps uvrstio na popis kandidata za dvije dokvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine 15. i 19. ovog mjeseca.

"Patrice Evra je bio dostupan i odlučio sam ga pozvati. Igrači i ja smo fokusirani na vrlo važne susrete, a vi možete pisati što god želite. Mi smo interno fokusirani samo na sport", rekao je Deschamps francuskim novinarima koji su i dalje insistirali na 'slučaju Evra'', što je pomalo i iživciralo selektora.

"Birao sam prema sportskim kriterijima. Vi možete pisati što god vas je volja".
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...