Nogomet
3

Deschamps: Albanija je impresivna; De Biasi: Napast ćemo kad se ukaže prilika

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U 2. kolu grupe A Evropskog prvenstva snage će odmjeriti Francuska i Albanija. Francuzi su izuzetno motivisani, a Albanci se nadaju da mogu napraviti nešto u ovoj utakmici.

Susret će biti odigran na Velodromeu, a selektor Francuske Didier Deschamps očekuje spektakl.

"Atmosfera će biti sjajna, navijači su veoma uzbuđeni. Novi Velodrome je pravi stadion, sinonim za čistu nogometnu atmosferu. Lijepo se vratiti, posljednji put sam ovdje bio 2014. godine u vrijeme kada je trajala izgradnja. Lijepo je ponovo vidjeti ljude s kojima sam provodio vrijeme kao igrač i trener", izjavio je Deschamps.

O Albaniji je govorio samo najbolje.

"Albanija je veoma organizovana reprezentacija jer ima talijanskog trenera koji pravi sjajan posao. Sjajno se brane, a dobri su i u kontranapadima. Vrijedno rade na terenu, zaista je impresivno koliko terena pokrivaju. Vidjeli smo to protiv Švicarske, zaslužili su izjednačenje", rekao je selektor Francuske.

Selektor Albanije, talijanski stručnjak Gianni de Biasi, poručuje da će njegova reprezentacija pružiti otpor i pokušati ugroziti gol Francuske.

"Francusku odlično poznajemo, domaćini su i imaju podršku. Pokušat ćemo što više ograničiti njihovu igru, napasti kad budemo imali priliku. Kingsley Coman je poput rakete, a sjajan je i N'Golo Kante. Francuska je definitivno jedna od najboljih reprezentacija svijeta", kazao je De Biasi.

Utakmica počinje u 21:00 sati.