Legenda Chelseaja
46

Desailly "iskoristio" Mourinha da bi ismijao Tottenham i dovođenje Contea na klupu

D. P.
Desailly je nasmijao mnoge na Instagramu (Foto: Twitter)
Desailly je nasmijao mnoge na Instagramu (Foto: Twitter)
Legendarni nogometaš Chelseaja Marcel Desailly putem društvenih mreža našalio se na račun Tottenhama koji mu je dugo bio gradski rival tokom karijere.

Tottenham je, podsjetimo, jučer imenovao novog trenera. Veliki stručnjak Antonio Conte stigao je u Sjeverni London i imat će težak posao ukoliko želi Tottenhamu donijeti toliko očekivani trofej.

Kako je to bila jedna od glavnih tema u posljednjim danima u sportskoj javnosti Engleske, tako se legendarni igrač Chelseaja Marcel Desailly našalio na račun Contea, ali i Tottenhama.

Desailly je stavio fotografiju Mourinha i Contea u kojoj se portugalski stručnjak obraća Italijanu i savjetuje ga kako je posao u Tottenhamu izvrstan.

"Plate ti da dođeš, a onda ti plate da odeš. Čak ne moraš osvojiti ništa. To je nevjerovatno", napisao je Desailly u imaginarnom obraćanju Mourinha Conteu.

Naravno, tu je Francuz aludirao na situaciju u kojoj je Mourinho došao i radio za veliki novac u Tottenhamu, ali nije osvojio niti jedan trofej. Na kraju je uzeo veliku odštetu nakon što je dobio otkaz.