Nogomet
0

Desailly: Francuska može odbraniti naslov Evropskog prvaka

NINA
Kapiten francuske nogometne reprezentacije Marcel Desailly izjavio je za britanske medije da Francuska odlazi na Evropsko prvenstvo puno spremnija nego što je bila na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji, gdje je doživjela debakl već u prvom krugu takmičenja.

Francuzi su 2002. na Svjetsko prvenstvo otputovali kao branioci naslova, te su isticani kao jedan od glavnih favorita za osvajanja prvenstva. No, doživjeli su pravi debakl, jer ne samo da su ispali u prvom krugu, već u tri utakmice nisu postigli nijedan pogodak.

''Iskoristit ćemo sva naša iskustva, pogotovu ono iz Japana i Koreje, da budemo još jači. Imamo odličnu reprezentaciju, imamo nekoliko novih igrača i kvaliteta je još uvijek prisutna'', kazao je Desailly.

Marcel Desailly je s reprezentacijom Francuske već osvojio dva trofeja - 1998. Francuska je postala svjetski prvak, a 2000. evropski. Centralni branič “tricolora” vjeruje da Francuska može ponoviti uspjeh iz 2000. unatoč lošem izdanju na SP-u 2002.

''Ne smijete zaboraviti da smo u Japan i Koreju otišli kao branioci naslova, te da je na nama bio ogroman pritisak, kojeg u Portugalu sigurno neće biti u tolikoj mjeri iako i na ovo natjecanje odlazimo kao branioci naslova. Kada pogledate koji sve igrači igraju za Francusku, onda morate priznati da mi posjedujemo dovoljnu kvalitetu da nas proglase favoritima'', zaključio je Desailly.