Serie A
0

Derbi Udinesea i Juventusa bez golova

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvoj utakmici zaostalog, prvog kola Serije A, zbog štrajka nogometaša odgođenog u posljednjem vikendu augusta, Udinese i Juventus na Friuliju su u derbiju odigrali 0-0.

Očekivani sraz dominantnih odbrana završio je najpozitivnijim mogućim raspletom po Milan, koji je zahvaljujući jučerašnjem (utorak) sardinijskom 2-0 trijumfu protiv Cagliarija nakon 16 odigranih kola ponovno izbio na čelo tabele.

U izjednačenom je dvoboju Juventus bio za nijansu konkretniji i opasniji. Držali su gosti loptu u posjedu 53.3 posto vremena, te su unutar okvira gola uputili jedan udarac više (5-4). Više su igrači Antonija Contea također opstruirali igru (20-12 u prekršajima), premda su domaći dobili više javnih opomena (3-1 u žutim kartonima).

Koliko se tvrdo igralo, pokazuje činjenica da je najistureniji gostujući napadač Alessandro Matri, u 71 minuti koliko je proveo na travnjaku, uspio samo jednom pucati prema golu domaćeg golmana Handanovića.

Udinese je bez gola na svom Friuliju okončao i šestu od osam ovosezonskih prvenstvenih utakmica. Primio je dosad samo dva gola.

Juventusovim je igračima zato uspjelo postati prvom ekipom koja je Friuljanima ove sezone otrgnula bod na njihovu stadionu. Dosad su igrači trenera Francesca Guidolina ostvarili pobjede u svih sedam prvenstvenih domaćinstava.

 Serie A, 1. kolo:Udinese - Juventus 0-0

Redoslijed: 1. Milan 34, 2. Juventus 34, 3. Udinese 32, 4. Lazio 29 (-1), 5. Inter 23 (-1)...