Susret u Skenderiji
90

Derbi trećeg kola Premijer futsal lige igra se u Sarajevu: Centar dočekuje Zrinjski

N. K.
Nakon dva odigrana kola Premijer futsal lige BiH jasno je da je ekipa Salinesa jedna od favorita za osvajanje naslova prvaka naše zemlje s obzirom na to da je u dva meča ostvarila maksimalan učinak.

Najprije su u gostima, u sjajnoj utakmici, savladali Centar Zamm MC sa 5:3, a onda bili ubjedljivi protiv Tanga. U trećem kolu, napokon, igraju kući, a protivnik im je Beli anđeo, koji je na otvaranju sezone doživio dva poraza.

Ipak, derbi se igra u Sarajevu, gdje FC Centar Zamm MC u Skenderiji od 18:00 sati dočekuje HFC Zrinjski. Mostarci su pred početak sezone bili u velikim problemima pa je i njihov nastup u novoj sezoni bio neizvjestan, ali su na kraju ipak uspjeli početi sezonu i to sa zaista solidnom ekipom, koja je spoj mladosti i iskustva.

Sa druge strane, i Centar je praktično novi tim. S novim rukovodstvom i novim igračima, ali s iskusnim Nijazom Mulahmetovićem na mjestu trenera, Centar je uspio prebroditi sve probleme i dosta dobro krenuti u sezonu.

"Gledali smo Zrinjski u utakmici protiv Mostara. Iako su poraženi, jasno je da se radi o odličnoj ekipi, čija igra ima i glavu i rep. Sigurni smo da u Sarajevo dolaze da se nadigravaju i pokušaju osvojiti bodove, jer s obzirom na njihove igre u prva dva kola, jedan bod na njihovom kontu je premalo. Mi smo uspjeli slaviti u prošloj utakmici na teškom gostovanju u Brčkom i večeras želimo na domaćem terenu, pred našom publikom, koju očekujemo u velikom broju, potvrditi ta tri boda. Imamo snage i kvaliteta za to", kazao je možda i najbolji pojedinac Sarajlija iz prva dva kola golman Fadil Seferović.

Uz mečeve u Sarajevu i Tuzli, Brotnjo na domaćem terenu igra protiv KMF Tango, Kaskada u Gračanici dočekuje, do sada neporaženu, Slogu iz Gornjeg Vakufa, a u USRC Midhat Hujdur, prvak Mostar SG Staklograd igra domaću utakmicu protiv Seljaka iz LIvna.

Tabela: