Nogomet
0

Derbi osmine finala Kupa BiH: Čelik i Sloboda remizirali na Bilinom Polju

Piše: O. T.
Ahmetović je golom iz penala riješio utakmicu u korist Slobode (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bajraktarević u prodoru (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U prvoj utakmici derbija osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine Čelik i Sloboda su na Bilinom Polju odigrali neriješeno. Iako su gosti većim dijelom vodili, Čelik je u finišu izjednačio i meč je završen rezultatom 1:1.

Uvodni dio utakmice nije donio uzbuđenja pred golovima i golmani oba tima nisu imali puno posla.

Ipak, već u desetoj minuti stvari su postale ozbiljne. Najprije je Sloboda zaprijetila preko Pršeša, da bi nedugo nakon toga Dedić propustio odličnu priliku da domaćina dovede u vodstvo.

Prvu stopostotnu šansu za goste imao je Ahmetović u 16. minuti, a njegov udarac zaustavila je stativa i tad se vidjelo da su gosti došli po pobjedu. Samo nekoliko minuta kasnije Ordagić pogađa prečku.

Umjesto da domaćin kazni promašaje, Sloboda je još više napadala i njihov trud je krunisan pogotkom iz penala u 29. minuti. Strijelac je bio Ahmetović.

Do kraja prvo poluvremena Čelik je preko Dedića imao priliku da izjednači, ali gosti su otklonili opasnost.

U drugom poluvremenu Čelik je sve više napadao, a gosti skoro da nisu imali naročitih šansi za gol. Za domaće su prijetili Karić, Čolić i Selimović, ali mreža Pirića stajala je mirno.

I kada se činilo da će Sloboda odnijeti puni plijen na scenu je stupio rezervista Fenan Salčinović i svojim pogotkom u 88. minut utakmice Čeliku je ostavio dobar rezultat za uzvratni meč u Tuzli iako gosti mogu biti zadovoljniji krajnjim ishodom.