Koncert je "kriv"
35

Derbi na Koševu bez navijača Borca, oglasio se FK Sarajevo: Iskreno žalimo zbog odluke

D. P.
Saopćenje FK Sarajevo (Foto: I. Š./Klix.ba)
Saopćenje FK Sarajevo (Foto: I. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost nakon što je potvrđeno da u derbiju protiv banjalučkog Borca neće biti gostujućih navijača.
Sarajevo i Borac derbi igraju na Koševu u subotu, a u sličnom vremenskom periodu bit će održan i koncert Lepe Brene u neposrednoj blizini stadiona.

Stoga, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo zabranila je dolazak gostujućih navijača na utakmicu. Ta odluka nije se dopala niti navijačima Borca, niti navijačima Sarajeva.

"Uprava policije MUP-a KS obavijestila je tokom jučerašnjeg dana MUP RS da je gostujućim navijačima zabranjen dolazak na utakmicu koja se igra 20.04.2024. godine na stadionu "Asim Ferhatović Hase", rečeno je za Klix.ba iz Uprave policije MUP-a KS.

Sada se oglasio i FK Sarajevo saopćenjem za javnost u kojem se navodi iskreno žaljenje što gostujućih navijača neće biti jer "nogomet se igra zbog navijača".

"FK Sarajevo, kao domaćin utakmice, iskreno žali što neće biti organizovanog dolaska gostujućih navijača. To je odluka na koju FK Sarajevo nije imao utjecaja. Kao i uvijek do sada, bili smo spremni osigurati sve uslove za dolazak i siguran boravak gostujućih navijača jer nogomet se igra prije svega zbog gledalaca. Vjerujemo u fair-play, kako na terenu, tako i izvan njega", navode u saopćenju FK Sarajevo.

Utakmica Sarajevo - Borac igra se u subotu od 20:45 sati na Koševu.