Hajrović ušao s klupe
13

Derbi HNL-a bez pobjednika: Dinamo silovito napadao 90 minuta, Hajduk izvukao bod

K. H.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Veliki derbi HNL-a između Dinama i Hajduka koji se odigrao u okviru 16. kola završen je bez pobjednika (1:1).

Dinamo je sjajno otvorio meč i od prve minute silovito je krenuo prema golu Hajduka. Prvu priliku imao je Olmo u 4. minuti kada je šutirao malo pored gola, da bi ubrzo nakon toga Petković sjajno predriblao odbranuo gostiju no njegov udarac pogodio je golmana Hajduka u glavu.

Ipak, u 12. minuti Hajduk je kapitulirao. Centaršut iz kornera s desne strane u vlastitu mrežu je poslao Ismajli za veliko slavlje navijača na stadionu Maksimir. Dinamo je nastavio igrati ofanzivno i otvoreno, gosti su se grčevito branili, a onda u prvoj minuti sudijske nadoknade Splićani iz prve prilike dolaze do poravnanja.

Mijo Caktaš je šutirao, lopta u ruku pogađa pogađa Marina Leovaca, a sudija Bebek pokazuje na bijelu tačku. Caktaš je preuzeo odgovornost i sigurnim udarcem zakucao loptu u rašlje golmana Modrih Livakovića.

Dinamo je i na početku drugog poluvremena imao nekoliko dobrih prilika, no nisu igrali kao u prvih 45 minuta i Hajduk se dobro branio, pa je rezultat iz prvog poluvremena ostao i do kraja utakmice i derbi HNL-a je završen bez pobjednika. Izet Hajrović u igru je ušao u 73. minuti, ali nije uspio ništa napraviti u ovom meču osim dobiti žuti karton u 93. minuti.

Nakon ovog kola, Dinamo je ostao prvi na tabeli sa 35 bodova, četiri više od Hajduka.