La Liga
3

Deportivo nakon preokreta slavio protiv Getafea

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Deportivo - Getafe (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Deportiva slavila je nakon preokreta u prvoj utakmici subotnjeg programa 7. kola španske La Lige protiv Getafea rezultatom 2:1.

Domaći su u prvom poluvremenu bili puno bolji protivnik, međutim dobru igru ipak nisu krunisali pogotkom i vodstvom. Najbolje prilike imali Valverde u 29. minuti kada je loše šutirao iz dobre pozicije, kao i bivši fudbaler Arsenala Lucas Perez koji je u 40. minuti sjajno šutirao pod samu prečku, ali golman gostiju Guaita odbranio je njegov udarac.

Kazna za promašaje iz prvog poluvremena stigla je u 54. minuti kada Diedhiou pogodio za vodstvo gostiju što je odmah probudilo domaće igrače kojima je samo 12 minuta trebalo da poravnaju rezultat. Strijelac je bio Lucas Perez.

Uslijedila je prava ofanziva domaće ekipe, a puno bolju igru krunisali su u 87. minuti kada je rezervista Andone pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćih igrača i navijača zbog druge pobjede u tekućoj sezoni.

Nakon sedam odigranih utakmica, Deportivo ima isto toliko osvojenih bodova te se nakon nekompletnog sedmog kola nalazi na 15. poziciji, dok je Getafe ostao na osam bodova i 11. poziciji na tabeli.