Nije se pokajao
2

Depaya uvrijedilo pitanje novinara: Kako možete da me pitate to? Govorimo o Barceloni

H. H.
Depay je u Barcelonu stigao kao slobodan nogometaš na početku ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Depay je u Barcelonu stigao kao slobodan nogometaš na početku ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski reprezentativac Memphis Deapay našao se uvrijeđenim pitanjem novinara ESPN-a kojeg je zanimalo da li žali zbog dolaska u Barcelonu.

Kataloncima ne cvjetaju ruže na početku sezone, bilježe slab start i u šampionatu i Ligi prvaka, te je svima jasno da situacija nije kakva je nekad bila i da se igrači ne odlučuju tek tako za dolazak na Nou Camp.

Ipak, za Depayja je to suvišno pitanje i vrlo oštro je odgovorio novinaru ESPN-a:

"Kako možete da me pitate to? Govorimo o Barceloni. Svi znaju koliko je ovo veliki klub i šta znači igrati za ovakav tim. Nikada neću žaliti jer sam došao na Nou Camp, rekao je Nizozemac, dodavši:

"Svima je jasno da je trenutna situacija teška. Svi paniče, jer nisu navikli da vide ovakvu Barcelonu. Ali ja se ne brinem, siguran sam da će se stvari promijeniti", izjavio je Depay.

Depay je u Barcelonu stigao kao slobodan nogometaš na početku ove sezone i to nakon što mu je u Lyonu istekao ugovor, a iako su brojni drugi timovi bili zainteresovani za njegove usluge, on je na kraju potpisao ugovor sa španskim gigantom do 2023. godine.

Karijeru počeo u PSV-u za koji je nastupao od 2011. do 2015. godine, a nakon toga je napravio veliki transfer u Manchester United gdje ga je doveo Louis Van Gaal.

Ipak, na Old Traffordu se nije snašao najbolje pa je 2017. godine otišao u Lyon gdje je doživio potpunu igračku afirmaciju. Za reprezentaciju Nizozemske je debitovao 2013. godine.