Nogomet
3

Depay nakon golčine sa centra: Ovo je najbolji pogodak u mom životu

Piše: E. B.
Lyon je jučer sa 4:0 ispratio Toulouse u 29. kolu francuske Ligue 1, a posljednji pogodak je bio pravo remek-djelo.

Memphis Depay je osvojio loptu na centru u 82. minuti, uočio da je golman gostiju Alban Lafont napustio svoj kazneni prostor i odmah šutirao i pogodio.

To je Depayu bio peti pogodak u devetom nastupu za Lyon, a nakon meča je izjavio kako mu je to bio najbolji pogodak u životu.

"Prije nekoliko godina kada sam igrao za PSV pokušao sam postići ovakav pogodak, ali sam tada pogodio samo prečku. Sada sam imao više sreće i postigao sam najbolji pogodak u životu", rekao je Depay koji je dodao kako je čitavo drugo poluvrijeme čekao trenutak kada će šutirati sa centra.

"Nekidan je Lacazette zabio fenomenalan pogodak i rekao sam mu da ću i ja zabiti golčinu. Tokom prvog poluvremena posmatrao sam njihovog golmana i vidio da stalno izlazi van svog kaznenog prostora kada njegova ekipa ima loptu. U prvom poluvremenu nisam dotakao nijednom loptu oko centra, pa sam se u drugom poluvremenu trudio biti uvijek na tom mjestu kako bih šutirao. Kad sam konačno uzeo loptu na centru, odmah sam se okrenuo i šutirao. Čak nisam ni vidio trenutak kad je lopta ušla u gol, samo sam vidio reakciju publike", izjavio je Depay.