Neće ga otkupiti
43

Dennis Hadžikadunić nakon pola godine napušta Mallorcu, izvjesna nova posudba

K. H.
Dennis Hadžikadunić u dresu Mallorce (Foto: EPA-EFE)
Dennis Hadžikadunić u dresu Mallorce (Foto: EPA-EFE)
Španski mediji navode da Mallorca neće otkupiti ugovor bh. nogometaša Dennisa Hadžikadunić i da će se ona nakon kraja ove sezone vratiti u matični klub - ruski Rostov.

Iako je u Španiju otišao kako bi svoju karijeru pokušao podići na novi nivo, Hadžikadunić nije ispunio očekivanja čelnika Mallorce i njemu, baš kao i Ludwigu Augustinssonu te Tinu Kadeweru, neće biti produžen ugovor.

Našem igraču ugovor s Rostovom traje od 2026. godine, a kako je FIFA ranije odlučila da zbog rata u Ukrajini profesionalni nogometaši iz ruskih klubova mogu besplatno otići na posudbe, moguće je da će naredne sezone opet igrati na posudbi u nekom drugom klubu.

Hadžikadunić je u španskoj La Ligi odigrao ukupno osam mečeva, odnosno na terenu je proveo nešto više od 600 minuta, a nije postigao nijedan gol i nije upisao asistenciju. Dobio je i jedan žuti karton.

Ovaj defanzivac se povrijedio za vrijeme utakmice svog tima sa Valencijom koja je završena rezultatom 1:0, a zbog povrede mišića neće igrati za Zmajeve u mečevima protiv Portugala i Luksemburga.

Za Zmajeve je debitovao u oktobru 2020. godine i od tada je skupio 19 nastupa za naš nacionalni tim.