Nogomet
0

Denis Stojnić: Želja mi je da Stari Grad ima šampiona države u malom nogometu

Piše: Edin Isanović
Ne nedavno završenom Bajramskom malonogmetnom turniru u Sarajevu, Denis Stojnić, naš najbolji MMA borac proglašen je najboljim golmanom čime je još jednom potvrdio da se radi o izuzetnom svestranom sportisti. Na odličnim odbranama Denisu su čestitali i Alija Hadžiosmanović - Braco, ali i igrači Željezničara, Vrbanjuše i Sarajeva za koji je i nastupao.

Denis je zajedno s bratom Dadom i ocem Zdravkom prije nekoliko mjeseci pokrenuo malonogometnu ekipu Stari Grad za koju bi trebali nastupati neki od najboljih bh. haklera. Da ovaj tim ima velike ambicije potvrđuje i činjenica da su u revijalnoj utakmici na Bajramskom malonogmetnom turniru u Sarajevu ubjedljivo savladali ekipu bh. novinara.

"Nogomet je uz borilačke sportove moja velika ljubav. Želja mi je da u budućnosti Stari Grad ima šampiona države u malom nogometu i sigurno da ćemo to uspjeti u naredne tri godine. Svojevremno sam branio za Želju i Sarajevo, ali i Vrbanjušu. Lijep je osjećaj ponovo biti u bordo dresu, ali i nastupati za ekipu velikog Alije Hadžiosmanovića Brace, legende bh. nogometa. Razočaran sam posjetom na turniru, tako da sam odlučio da pomognem organizatorima da dovedu najbolje ekipe iz regiona. Sigurno ćemo u tome uspjeti i opet će se za Bajramski turnir traži karta više. U Sarajevo sam doveo Alistaira Overeema, Semmy Schilta, Errola Zimmermana, Štefana Leku, Gokhana Sakia, a sada ću dovesti neke od najboljih nogometaša iz regiona“ kaže Stojnić.