Nogomet
6

Denis Karić ostaje sportski direktor Slobode, vratio se Adnan Jahić

FENA
Denis Karić sa Ćirom Blaževićem (Foto: Arhiv/FENA)
Denis Karić sa Ćirom Blaževićem (Foto: Arhiv/FENA)
Denis Karić ostaje na dužnosti sportskog direktora Slobode, odlučeno je na prvom ovogodišnjem sastanku Upravnog odbora tuzlanskog nogometnog premijerligaša.

Karić je za vršioca dužnosti sportskog direktora imenovan sredinom septembra, nakon što je vođenje kluba preuzeo Odbor za hitnost.

Ocijenjeno je da je dao veliki doprinos u stabiliziranju ekipe nakon odlaska bivše uprave, trenera Husrefa Musemića i nekolicine igrača (Đidić, Zeba, Karić, Mehidić).

Pripreme Slobode počet će 10. januara, a na prijedlog trenera Vlade Jagodića odlučeno je da Sloboda od 22. januara do 1. februara pripreme obavi u Međugorju gdje je planirano da Tuzlaci odigraju dvije kontrolne utakmice.

Sloboda će do prozivke pokušati da okonča pregovore o produžetku ugovora sa svim igračima kojima ovog ljeta ističe ugovorna obaveza s klubom, a u planu je i dovođenje novih igrača.

Stručni štab je prihvatio povratak na Tušanj bivšeg igrača Slobode Adnana Jahića (31), koji je posljednji put za Tuzlake igrao nakon povratka Slobode u Premijer ligu, u vrijeme Miroslava Blaževića, a poslije je igrao za nekoliko klubova Prve federalne lige.

Potvrđeno je pisanje Fene o obnovi tradicije organiziranja Memorijalnog turnira "Mustafa Hukić Huka" već ovog ljeta, a uprava će pokušati na Tušanj dovesti atraktivne ekipe iz regiona. Posljednji turnir "Mustafa Hukić Huka" održan je u ljeto 2009. godine.