Nogomet
101

Deni Simeunović blizu prelaska u Napoli: Volio bih u Italiju

Piše: D. B.
Deni Simeunović
Deni Simeunović
Nekoliko renomiranih talijanskih klubova, među kojima je najkonkretniji Napoli, u svojim redovima žele vidjeti dvadesetdvogodišnjeg hrvatskog nogometaša, desnog krilnog igrača aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog Denija Simeunovića.

Na adresu Zrinjskog je stiglo nekoliko ponuda iz Italije, a najinteresantnija je svakako Napolijeva.

Simeunović je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio da bi već u januaru trebao postati igrač Napolija i zaigrati u Seriji A.

"Za mene su zainteresovani pojedini talijanski klubovi, a najozbiljniji kontakt imam s Napolijem. Do kontakta je došlo zahvaljujući mojoj agenciji Sportmanager Tadic&Sohn, koja mi mnogo pomaže u karijeri i privatno", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

Prema njegovim riječima, Zrinjski neće predstavljati prepreku njegovom odlasku u Italiju s obzirom da ga ugovor za mostarski klub veže još godinu dana.

"Početkom januara će se sastati predstavnici Naplija i Zrinjskog te se dogovoriti za odštetu. Čelni ljudi Zrinjskog su mi rekli da neće biti problema zbog mog odlaska", rekao je sjajni nogometaš.

On nije krio zadovoljstvo zbog interesa velikana te je istakao da se nada odlasku u Seriju A.

"Mnogo mi znači interes Napolija. Velika je stvar kada vas traži tako veliki klub i uspoređuje me sa najboljim hrvatskim nogometašima. Bit ću veoma sretan ako moja sljedeća destinacija bude Italija", kazao je Simeunović.

Deni je rođen u Zagrebu u Hrvatskoj i posjeduje državljanstvo ove zemlje. S obzirom da je na meti velikog kluba, mogao bi vrlo brzo privući pažnju hrvatskog selektora. No, kako kaže, postoji šansa i da zaigra za BiH.

"Prelaskom u veliki klub bi se moje šanse da zaigram za reprezentaciju znatno povećale. Trenutno imam samo hrvatsko državljanstvo, ali je moj otac iz Sarajeva, tako da bih rado zaigrao i za BiH. Koji god poziv bi stigao, prihvatio bih ga bez razmišljanja", završio je Simeunović.