Unervozio se
45

Demirović otkrio kako je izgledao susret s Benzemom: Da li mijenjamo dresove ili šta se događa?

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Ermedin Demirović je u razgovoru za njemački Sky istakao da nije nogometaš koji rado mijenja dresove s ostalim igračima.

Istakao je da je to uradio dvaput u karijeri kada je pitao Thomasa Mullera i Karima Benzemu da promijeni dres s njima.

Poprilično je bio nervozan kada je pitao francuskog napadača da promijeni dres nakon čega je uslijedila zanimljiva rečenica bivšeg igrača Real Madrida.

"Zapravo sam igrač koji samo razmjenjuje dresove s ljudima koje poznajem ili upoznam u igri. Ipak, ima dva, tri dresa gdje sam pomislio, moram ih jednostavno pitati. Ako se sjećam jednom u Bundesligi, to je bio Muller, jedini za kojeg sam mislio, to je prava legenda. Da, to je bio dres Mullera gdje sam rekao, moram ga pitati. Taj dres mora biti u mom kolekcionarskom setu čak iako nemam blizak odnos s njim", rekao je Demirović te dodao:

@100postobosanka #ermedindemirovic #reprezentacijabih #nationalteam🇧🇦 #fudbalbosna #bosnianfootballteam #bosniaandherzegovina #bosna ♬ original sound - 100%Bosanka🇧🇦

"Bila je jedna situacija gdje sam bio malo više nervozan, to je bio Benzemin dres u prvom reprezentativnom susretu. Još je tu. To je bio prvi reprezentativni susret od početka u kvalifikacijama ili Ligi nacija, mislim. Datum je još uvijek na njemu, 2021. godine. Da, pitao sam ga. Tada sam već bio nervozan jer sam mislio, zašto bi mi dao? Ali moram reći, bio je stvarno cool tip. Da, na kraju je bilo smiješno jer nisam skinuo svoj dres jer sam mislio šta će mu moj dres? Rekao mi je: Da li mijenjamo dresove ili šta se događa? Da, dobro. Ako ti treba moj dres, evo ti".

Demirović je trenutno član Augsburga za kojeg je ove sezone odigrao 24 utakmice i postigao 12 golova uz šest asistencija.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je ovaj 25-godišnjak odigrao 23 utakmice i postigao gol.