Meč u M'gladbachu
45

Demirović novom asistencijom nastavio s dobrim partijama u Bundesligi

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Borussije M'gladbach pobijedili su na Borussia-Parku u 27. kolu Bundeslige ekipu Freiburga rezultatom 2:1, a bh. reprezentativac Ermedin Demirović upisao je novu asistenciju za gostujući tim.

Bio je to pogodak iz 10. minute kojim je Freiburg došao u vodstvo. Demirović je pobjegao odbrani na lijevoj strani napada i potom uposlio Sallaiju kojem nije bilo teško da zatrese mrežu domaćina. Demiroviću je ovo bila deveta asistencija u Bundesligi, a stigao je postići i četiri pogotka.

Uslijedio je odličan period utakmice gdje su sjevale prilike s obje strane. Međutim, golmani i odbrane su briljirale pa je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Samo 15 minuta vremena u nastavku meča bilo je dovoljno da Borussia preokrene i dođe do pobjede. Oba puta strijelac je bio Thuram, a asistirali su mu Stindl i Kramer.

Freiburg je do kraja meča bio u potpunosti bezopasan iako je imao inicijativu, a na kraju mogu biti zadovoljni što su primili samo dva gola od raspoloženog domaćina.

Borussia se ovom pobjedom probila na sedmo mjesto Bundeslige tako što su prestigli Union Berlin, Stuttgart i upravo današnjeg rivala Freiburga, koji je sada na devetoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Borussia - Freiburg 2:1 (Thuram 53', 60' - Sallai 10')

Tabela: